top of page

- Trives kjøle godt som kontormedarbeider

Malin Dahlø fra Meldal trivdes godt på skolen, og har trivdes i alle bedriftene hun har erfaring fra gjennom sommerjobb og utplassering i skolen. Men aller best trives hun som kontorfaglærling hos Hamos Forvaltning på Orkanger.- E trives kjøle godt! sier 20-åringen Malin og avslører meldalsdialekten sin, - det er ikke kjedelig et sekund.

Hun er lærling i kontorfaget og i løpet av året blir det fagprøve. Naturlig nok gruer hun seg litt, men har jobbet kontinuerlig med kompetanseboka og er godt forberedt. Fagprøven er en teoretisk oppgave der hun kan få spørsmål innenfor temaene kontorarbeid, IKT og økonomi.

- Arbeidet her i Hamos er veldig variert, og jeg utvikler meg hver dag. Noen tror kontorarbeid er kjedelig, men der tar de feil! Jobben inkluderer telefonvakt og kundeservice, besvare inngående epost, fordele post, lage grunnlag for fakturering og jobbe med arkivet. Jobben inkluderer også dialog med sjåførene i tilfelle det skjer noe som må formidles til kundene. Jeg må kjenne selskapet og tjenestene våre godt, og jeg må ha bransjekunnskap for vi får mange ulike henvendelser. Stort sett er kundene fornøyde når de legger på, sier hun.


Malin Dahlø

- Arbeidet her i Hamos er veldig variert, og jeg utvikler meg hver dag.

Da Malin Dahlø begynte i videregående var hun litt usikker på yrkesvalg. Derfor var linja Salg og service ved Orkdal vidaregåande skole et gunstig valg, for her er det mange valgmuligheter. Da hun besøkte Yrkesmessa der regionens bedrifter presenterer seg, tok hun kontakt med representanter fra Hamos og opplæringskontoret Midtnorsk Opplæring og fikk gode råd.


- Jeg har mange års erfaring med sommerjobb hos familiebedriften Spar Meldal, og det var absolutt en karrieremulighet, men jeg hadde lyst å prøve meg som kontormedarbeider. Etter utplasseringer som ekspedisjonsmedarbeider i lokalavisa Sør-Trøndelag, bankjobb i Trondheim, kontormedarbeider i Hamos og noen gode råd fra kontaktlæreren min på videregående, Hans Ole Møkkelgård, ble en jobb i butikk og helsevesenet valgt bort. Herfra har det vært kontorfaget for meg, sier Malin Dahlø.


Malin er glad hun fikk lærlingekontrakt hos Hamos. – Her har jeg et flott opplegg og blir godt fulgt opp. Vi er samlokalisert med avfallsselskapet Retura Sør-Trøndelag og totalt er vi mange ansatte. Informasjonsflyten er god og vi har et svært godt arbeidsmiljø med ukentlige felles treffpunkter.


Den eneste store utfordringen for Malin er at bussforbindelsen mellom hjemstedet Meldal og Orkanger ikke er helt tilrettelagt for pendlere. Får hun fast jobb på Orkanger, noe hun tror det er store muligheter for, må hun nok flytte fra Meldal for å redusere arbeidsveien. Planen er imidlertid å flytte tilbake til Meldal etter hvert!


Per Jostein Blokkum

Malin Dahlø er åttende lærling innen kontorfag hos Hamos. Helt siden 2003 har selskapet vært lærebedrift.

- Vi har et toårig læreløp og samarbeider med Midtnorsk opplæring som er et flerfaglig opplæringskontor. Vi har også lærlingetilbud for gjenvinningsfaget. Som lærebedrift har Hamos en bevisst plan ved inntak av lærlinger. I tillegg til lærlinger tar vi imot utplasseringselever fra skolene, samarbeider med NAV og Euroskolen og organiserer tilbud for folk på tiltak, sier forvaltningsleder og lærlingeansvarlig hos Hamos, Per Jostein Blokkum.


Comments


bottom of page