top of page

Tømrer er beste yrke en kan ha!

To blide ungdommer snekkerer på et tak i Hynneveien på Orkanger. Martin Lund og Magnus Wuttudal jobber med tilbygg på en enebolig. Begge to er lærlinger og har faktisk funnet drømmeyrket!


Martin Lund


Martin Lund (21):

- Jeg gikk idrettslinja ved Orkdal vidaregåande, og hadde ingen annen plan enn å bli god i idrett. Parallelt med idrettsaktivitet drev jeg dugnadsarbeid for Orkanger IF i forbindelse med bygginga av Flerbrukshuset i Idrettsparken. Gjennom idretten og dugnadsgjengen har jeg kjent Jonny i mange år og det var han som hintet om at tømrer måtte da være noe for meg!

Jonny Krokstad er daglig leder hos Byggmester Terje Krokstad AS. Han har kjent Martin fra han var 13-14 år og vet at Martin både er hendt og praktisk anlagt. Iherdig dugnadsinnsats i tillegg førte han rett inn i læretid som tømrer.


- Ettersom jeg kommer fra studiespesialisering i videregående, må jeg ha litt lengre lærlingetid enn de som kommer fra yrkesfag. For meg er den fire år, men jeg fikk godskrevet 6 mnd. takket være Follo-tida og 6 mnd. for praksisarbeid. Tre års læretid er imidlertid ikke noe problem, for jeg trives veldig godt. Tømreryrket er variert og det er praktisk arbeid. Jeg får i tillegg være mye utendørs og lærer på en artig måte, sier han. Siden Martin har førerkort for henger også, så får han ofte oppdrag med å hente varer.


Martin må ta en tverrfaglig eksamen i faget før han kan meldes opp til fagprøve, dette pga. at han ikke har gått byggfag på skolen.


Magnus Wuttudal

- Det er artig å bli utfordret for å finne gode lø