top of page

Planlegger lang karriere i butikkbransjen

Det er mange karrieremuligheter når man velger service og samferdsel som fag 1.året i videregående. Det passet 19-årige Alice Dyb Dimmen godt ettersom hun ikke visste helt hva hun skulle bli. Etter to år i videregående hadde hun bestemt seg.Vi treffer en smilende Alice i sommerbutikken til Obs BYGG på Orkanger. Her er hun lærling i salgsfaget og det er tydelig at her trives hun godt.


- Hovedgrunnen til at jeg valgte Service og samferdsel var min store usikkerhet for hvilket yrke jeg ønsket etter videregående. Jeg har valgt å gå i læra i salgsfaget, men muligheten for å ta flere fagbrev etterpå er interessant for meg. Jeg har mulighet til å velge både sikkerhetsfag, kontorfaget eller resepsjonist som høres spennende ut. Jeg tenkte lenge på å ta påbygg etter læretida for å studere videre, men nå ønsker jeg heller å jobbe med det fagbrevet jeg snart får. Det er rett og slett muligheten for endring i utdanningsstien, friheten det gir og praksisen jeg får, som gjør at jeg vet jeg har valgt rett når jeg valgte denne yrkesfaglige linjen for fire år siden. At ikke alt skal inn gjennom lærebøker passer meg, praktisk arbeid er den mest effektive måten å lære på, forteller hun.


Akkurat nå konsentrerer hun seg om å gjennomføre læretida i salgsfaget, gjøre en god innsats i lærebedriften Obs BYGG og ikke minst fylle kompetanseboka som omfatter 70-80 oppgaver før hun er klar for fagprøven i oktober.


Når læretida er over er ambisjonen å få fast arbeid som butikkmedarbeider


Alice Dyb Dimmen er opprinnelig fra Sunnmøre, men familien flyttet til Børsa for ti år siden og der bor hun også i dag. Etter to år ved Orkdal vidaregåande skole, fikk hun lærlingeplass hos bedriften Ur & Gull på OTI-Sentret i Orkanger. Da forretningen avviklet før jul i 2018, fikk Alice fortsette læretida si ved Obs BYGG. Bransjevridning fra gull og klokker til bygningsmateriell og blomster har gått veldig smertefritt, ifølge Alice. Hun har hatt god oppfølging av Midtnorsk Opplæring og hos alle i Obs BYGG Orkanger.


- Jeg er blitt tatt veldig godt imot her både av daglig leder Lasse Rindal, av opplæringsansvarlig og alle kollegaene mine. Jeg føler at læretida er innholdsrik og svært lærerik. Ettersom forretningen har mange kunder, lærer jeg virkelig kundebehandling i praksis. Jeg trives veldig godt i salgsbransjen. I tillegg tas jeg med på kurs i produktkunnskap når leverandører har kurs for ansatte i butikken. For kort tid siden fikk jeg også være med på et todagers bransjekurs på Stjørdal. Det var artig og spennende, sier hun.I tillegg til kundebehandling, produkt- og bransjekunnskap skal hun også innom regnskapsfaget i løpet av læretida. – Selv om jeg ikke akkurat har vært så lysten på slike skolefag, blir også regnskap litt mer interessant når det blir satt inn i en sammenheng med butikkdrifta. Det å lære teori gjennom praktisk arbeid, er meningsfylt og passer meg veldig bra, sier Alice Dyb Dimmen.


Når læretida er over er ambisjonen å få fast arbeid som butikkmedarbeider – og gjerne i byggbransjen, legger hun til.

1 Comment


Med temaet i bakhodet vil jeg dele bloggen min om hvordan jeg skal fotografere blomster riktig. Jeg forventer tilbakemelding da det er mye informasjon om dette emnet https://fixthephoto.com/flower-photography.html

Like
bottom of page