top of page

Lang erfaring og nå med fagbrev

- Selgeryrket er krevende- For å jobbe i butikk må du både ha varekunnskap og være bevisst på kundebehandling. Butikkmedarbeider er ikke et yrke for alle, sier 23 år gamle Magnus Husdal.


Han har funnet ut dette gjennom lang erfaring i bransjen, til tross for sin unge alder. Sjefen hans, Even Krokstad, daglig leder hos Intersport Gigant Sportsbutikk på OTI-Sentret på Orkanger, nikker og er helt enig.


Krokstad berømmer sin unge butikkmedarbeider for å ha satset bevisst på en karriere i dette yrket, og for å ha tatt fagbrev i salgsfaget. Krokstad og Husdal har kjent hverandre i ti år. Det var ikke gitt at skoleleie Magnus skulle starte en yrkeskarriere i butikkbransjen da han kom som utplassert 9.klassing til MX-Sport i 2010.


Magnus var beskjeden, lei av skolen og litt usikker på framtida.

- Jeg var veldig beskjeden, lei av skolen og var litt usikker på framtida. Grunnen til at jeg valgte MX-Sport i utplasseringsuka var at jeg hadde lyst å stå på bakrommet og reparere sykler. Jeg var ikke spesielt interessert i butikkarbeid, men sykkel interesserte meg litt over middels.Magnus er veldig interessert i sykkel.

Even Krokstad, som den gangen jobbet hos MX-Sport, fikk raskt god kontakt med ungdomsskole-eleven. Da utplasseringsuka var over, gjorde skolen og forretningen avtale med Magnus om fast utplassering to dager i uka. Sykkelmekkinga på verkstedet passet veldig godt, og etter hvert ble han tryggere som kundebehandler også. Innholdet i arbeidsdagene utviklet seg fra å bare bestå av teknisk arbeid, reparasjoner og klargjøring av sykler, til generelt butikkarbeid. Han trivdes så godt i sportsbutikken at da han skulle velge linje på videregående, var salg og service førstevalget.


- Faget passet meg godt, for jeg har alltid hatt mer interesse for tall enn å skrive lange avhandlinger, Magnus Husdal.

Jeg må innrømme noen tunge stunder i skolearbeidet når teori var på timeplanen. Gode samtaler med både læreren min og en representant fra Midtnorsk Opplæring, gjorde at jeg mobiliserte vilje og tok eksamen i salgsfaget.


I 2015 fikk Magnus jobb hos Intersport Gigant på OTI-Sentret. I 2017 fikk han lærekontrakt hos Even Krokstad i Intersport. Ettersom han hadde så lang erfaring fra salgsyrket, fikk Magnus godkjent kortere læretid fram mot fagprøven, 1 år i stedet for 2. Fagprøven besto av både praktisk arbeid med å lage en salgsstand, teoretisk del med oppgaveskriving og en muntlig presentasjon.Even Krokstad


Våren 2018 besto Magnus Husdal fagprøven. Daglig leder Even Krokstad sier at det er veldig artig å ha en medarbeider som har satset bevisst på butikkfaget, tatt utdanning og fagbrev, fått fast arbeid og viser så stor interesse for arbeidsplassen sin.Comments


bottom of page