Søk
  • mno

Fra biloppretter til butikksjef

Planen var å bli biloppretter, sier Joakim Loraas Vårum, men så tok karrieren en uventet vending. I dag er han butikksjef i bilrekvisitakjeden thansens avdeling på Orkanger.28 år gamle Joakim Loraas Vårum er født inn i en bilfamilie i Trondheim. Han startet i videregående for å følge drømmen om å jobbe med bil. Han var en fagprøve unna å bli biloppretter da han måtte kaste håndkleet grunnet helsemessige årsaker. Drømmen om å jobbe med bil var ennå ikke forlatt, og han fikk deltidsjobb som bilklargjører hos Autopark og flyttet til Orkanger for sju år siden.


- Samboeren og jeg kjøpte enebolig i Rosenvikveien midt i hjertet av Orkanger da jeg fikk jobben hos Autopark. Her trivdes vi godt og ønsket å fortsette å bo her. Jobben som bilklargjører var imidlertid ikke fast, så jeg jaktet på en fast stilling. Selv om det var litt vanskelig å forlate bilbransjen, så takket jeg ja til å bli butikkmedarbeider hos Obs Bygg på Bårdshaug vest. Her fikk jeg smaken på selgeryrket.


Joakim Loraas Vårum beskriver seg selv om en utadvendt fyr som liker å snakke med folk, så butikkjobben passet utmerket. Han begynte å få taket på en ny karrierevei, og da det åpnet seg en mulighet hos Elkjøp på Orkanger, grep han sjansen.


- Karrieren hadde virkelig tatt en helt annen retning enn jeg hadde tenkt, men fremdeles hadde jeg ikke fagbrev. Hos Elkjøp fikk jeg en kollega som var i gang med å ta fagbrev i salgsfag. Hun utfordret meg til å gjøre det samme. Jeg var litt skeptisk, men etter en samtale med Midtnorsk Opplæring ble jeg overbevist om at dette kunne jeg greie. Jeg har ikke angret!


12.april 2018 gikk Joakim opp til fagprøve i salgsfag – og det gikk strålende: Nå hadde han fagbrev, hadde krav på økt lønn og rykket opp til avdelingsleder hos Elkjøp.


Den unge selgeren hadde fått smaken på en karriere i butikkbransjen. Da han fant annonsen på finn.no om ledig jobb som butikksjef hos thansens nye butikk på Orkanger, tok han sjansen på å søke. Etter to intervjuer var jobben hans og han fikk delta i planlegginga av nybutikken. Fagbrev i salgsfag var nok avgjørende for at han fikk jobben, men viktig var også utdanninga innen bilfag og en stor interesse og kompetanse innen salg og kundebehandling.


Joakim Loraas Vårum

- Jeg har fått en stor mulighet i denne jobben. Jeg kan kombinere fagutdanninga innen salgsfag og min store bilinteresse, sier butikksjefen hos thansen på Orkanger, Joakim Loraas Vårum.

#thansen #salgsfag #midtnorskopplæring

147 visninger0 kommentarer

Telefon 72 49 70 70

©2020 Midtnorsk opplæring